Prešov bojuje proti drogám

20.10.2009 Prešov

V Prešove sa začal koncepčný boj proti drogám. Na prešovskej radnici sa minulý piatok uskutočnilo stretnutie zástupcov organizácií venujúcich sa drogovej prevencii na území mesta Prešov.
Prvé stretnutie za okrúhlym stolom by malo mať v najbližších mesiacoch svoje pokračovania a jeho výsledkom má byť ucelená koncepcia boja proti závislostiam.

Zástupcovia združení venujúcich sa drogovej prevencii, ale aj práci s ľuďmi závislými na alkohole, pracovníci resuscitačných či rehabilitačných centier, príslušníci polície, zamestnanci pedagogicko-psychologiských centier, protidrogoví koordinátori na základných školách a študenti sociálnej práce sa stretli v piatok 16.10.2009 v zasadačke odboru sociálnych služieb MsÚ v Prešove na úvodnom stretnutí projektu „Vytvárame podmienky pre poskytovanie komplexných služieb závislému klientovi a jeho okoliu“, ktorý je financovaný Úradom vlády Slovenskej republiky. „Každý z nás má nejakú skúsenosť so závislosťami vo svojom okolí. Je to téma, o ktorej sa hovorí, ale aj skutočnosť, proti ktorej treba bojovať. Na území nášho mesta existuje viacero organizácií, ktoré sa touto problematikou zaoberajú, teraz sme sa však rozhodli spojiť svoje sily a popracovať na spoločnej stratégii, aby naše spoločné kroky boli ešte účinnejšie. Verím, že tieto stretnutia pri okrúhlom stole a naša užšia spolupráca prinesie v meste Prešov svoje ovocie, “ uviedol koordinátor stretnutí, Mgr. Marián Bača, vedúci odboru sociálnych služieb MsÚ v Prešove.
Bližšie informácie o projekte ako aj o termínoch stretnutí, na ktoré sú pozvané všetky organizácie venujúce sa drogovej problematike, získate na tel. č. : 051/3100521.

Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región